ΠΡΟΣ:        Μέλη ΕΣΠΕΛ

Α/ΤΑ

Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ

Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ:          Δελτίο Τύπου Διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας - ΕΣΠΕΛ

1. Σας γνωρίζουμε ότι, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στον πολυχώρο καφέ – εστίασης Φρούριο, διεξήχθη η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – ΕΣΠΕΛ, με την παρακάτω θεματολογία:

α.      Διοικητικός Απολογισμός – Επικύρωση αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2023.

β.      Έγκριση Ισολογισμού διαχειριστικής περιόδου 01/01/2023 μέχρι 31/12/2023.

γ.       Έγκριση Προϋπολογισμού Έτους 2024.

δ.      Έκθεση ελεγκτικής επιτροπής και απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου.

1. Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι, κατά την διάρκεια των εργασιών της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, έγινε εκτενή αναφορά στην προσφάτως δικαίωση της θεσμικής εκπροσώπησης για την:

α.      Αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας, όσων προσέφυγαν δικαστικώς για τα έτη 2017 – 2018, ενώ είναι σε εκκρεμότητα και θέμα χρόνου η τακτοποίηση της οφειλής μέχρι το έτος 2022.

β.      Αποκατάσταση ιεραρχικής εξέλιξης αποφοίτων ΑΣΣΥ τάξεως 94-95 (καταταγέντες 92-93).

γ.       Μισθολογική (μερική, λόγω προαγωγής) αύξηση των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

δ.      Αύξηση της αποζημίωσης των εξόδων κινήσεως – διανυκτέρευσης.

1. Επισημαίνεται ότι, οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί της Λάρισας έδωσαν το βροντερό παρόν, στέλνοντας μηνύματα ενότητας και στήριξης της θεσμικής τους εκπροσώπησης, καθορίζοντας ως αφετηρία την εντατικοποίηση των ενεργειών για την:

α.        Επίλυση του συνταξιοδοτικού των Επαγγελματιών Οπλιτών.

β.        Ρύθμιση της ενιαίας ιεραρχικής εξέλιξης αποφοίτων ΑΣΣΥ.

γ.       Έκδοση ενός νέου δίκαιου μισθολογίου.

1. Στο τέλος της εκδήλωσης, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Μαργαριτόπουλος, o οποίος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, καθώς και οι Βουλευτές ν. Λαρίσης κ. Χρήστος Καπετάνος, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κ. Βασίλειος Κόκκαλης και κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο κ. Βασίλειος Νασιόπουλος ως εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Χρήστου Κέλλα, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Γαλλιού, ο κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος ως εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου, ο κ. Απόστολος Λεμονιάς, ο κ. Γεώργιος Ζγαρδανάς και η κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου ως εκπρόσωποι της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ καθώς και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

5.         Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

Πέτρος Μούστος

Ανχης (ΔΒ)

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Θέος

Εσμίας (ΟΤΕΤΗ)

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

aitisi

Εδώ μπορείς να γίνεις μέλος

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

Γίνεται μέλος στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας