ΠΡΟΣ:        Μέλη ΕΣΠΕΛ

κ. Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας

Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ

Μ.Μ.Ε

ΘΕΜΑ:        Ανακοίνωση Τύπου Συνάντησης Αντιπροσωπείας ΕΣΠΕΛ με Βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη

1. Σας γνωρίζουμε ότι, το Σάββατο 02 Απρ 22 αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας - ΕΣΠΕΛ, αποτελούμενη από τους Πέτρο Μούστο (Πρόεδρο), Απόστολο Θέο (Γενικό Γραμματέα), Δημήτριο Μπαζούκη (Αναπληρ. Γενικό Γραμματέα), Κωνσταντίνο Γκουμότσιο (Ταμία), Βίκτωρ Τσούκα (μέλος), συναντήθηκε με την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της μετάδοσης του ιού Covid-19.
  1. Τα Κύρια θέματα που ετέθησαν στην συνάντηση ήταν τα παρακάτω:

α.         Βαθμολογική εξέλιξη συναδέλφων προελεύσεως ΑΣΣΥ καταταγέντων 1991, 1992, 1993 και εντεύθεν.

β.         Ηλικιακά όρια αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών.

γ.         Μισθολογική προαγωγή Αξκών προελεύσεως ΕΜΘ.

δ.         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 6,67% (από το 20% που βρίσκεται σήμερα), για την εξαγορά πλασματική τριετίας (Ν.3865/10), όσων κατατάχθηκαν από την 01/10/1990 έως και 31/12/1995.

ε.         Εκκρεμότητα πληρωμής Στρατιωτικών μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας.

1.   Η κ. Βουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον επί της προαναφερθείσας θεματολογίας (που της αναπτύχθηκε λεπτομερώς), δεσμευόμενη για την συνεργασία - στήριξη των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης στα προβλήματα που μας απασχολούν ως Ένωση, καταθέτοντας άμεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Άμυνας, ώστε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και δια ζώσης, στη Βουλή των Ελλήνων να δοθούν σχετικές απαντήσεις για τις προθέσεις εξεύρεσης στοχευμένων λύσεων στα δίκαια αιτήματά μας.
  2. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ στο τέλος εκ μέρους της ΕΣΠΕΛ επιδόθηκε στην κ. Ευαγγελία Λιακούλη, αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της Ένωσης, ως ένδειξη τιμής και ευχαριστιών για τις ενέργειές έμπρακτης συμπαράστασης, καθώς και υπόμνημα με τα κύρια θέματα που απασχολούν την θεσμική εκπροσώπηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

Πέτρος Μούστος

Ανχης (ΔΒ)

-Ο-

Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Θέος

Εσμίας (ΟΤΕΤΗ)

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

aitisi

Εδώ μπορείς να γίνεις μέλος

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη

Γίνεται μέλος στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας